Οι πολιτικοί των καθεστώτων προσποιούνται ότι προστατεύουν την υγεία μας εξαλείφοντας ιούς με δραστικούς περιορισμούς στον τρόπο ζωής μας. Θα έχουμε κλείδωμα και υποχρεωτική μάσκα έως ότου να μη μολύνεται κανείς, λένε. Αυτή η προσέγγιση είναι αντισυνταγματική, οικονομικά πολύ αντιπαραγωγική και πολυ επιβλαβής για την υγεία. Γιατί χωρίς τους ιούς δεν θα υπήρχε ζωή στον πλανήτη.

Ο αριθμός των ιών γύρω μας είναι πάνω από δέκα πεντάκις εκατομμύρια ή 1 με 31 μηδενικά. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αβλαβείς για εμάς αλλά πολύ σημαντικοί για το οικοσύστημα μας, στους ωκεανούς, στην ξηρά και στα αρχέγονα δάση.

Μια ομάδα ιών ονομάζεται βακτηριοφάγοι. Καθώς τρώνε βακτήρια, οι ιοί αυτοί αποτρέπουν την έκρηξη του βακτηριακού πληθυσμού, κάτι που θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρχει ποικιλία μικροβιακής ζωής στη γη.

Με έναν αριθμό 1 με 30 μηδενικά βιριόντων στο σύνολο των θαλασσινών υδάτων, οι βακτηριοφάγοι αποτελούν την πιο συνηθισμένη μορφή ζωής και σχηματίζουν αυτό που είναι γνωστό ως βιριοπλαγκτόν, το οποίο είναι το πρώτο στάδιο στην τροφική αλυσίδα της θάλασσας, τροφή για το φυτοπλαγκτόν. Αυτό το φωτοαυτοτροφικό πλαγκτόν με την σειρά του παράγει το 50 τοις εκατό του οξυγόνου που αναπνέουμε.

Το φυτοπλαγκτόν, ή φύκια, χρησιμοποιεί ηλιακό φως, διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και νερό για την παραγωγή οργανικού υλικού με την διαδικασία της φωτοσύνθεσης, το οποίο θα χρησιμεύσει ως τροφή για τα ανώτερα ζωικά είδη... που με την σειρά τους θα χρησιμεύσουν ως τροφή για τον άνθρωπο.

Και τι θα κάνει η Γκρέτα με τους κλιματοσωτήρες; Θα μειώσουν την ποσότητα CO2 στην ατμόσφαιρα;

Ο θάνατος των ιών σημαίνει τον θάνατο για την ανθρωπότητα.
Όποιος έχει ένα καλό ανοσιοποιητικό σύστημα δεν φοβάται τους ιούς. Το σώμα είναι εκπαιδευμένο να τους πολεμα. Το αμυντικό πρόγραμμα ξεκινά με τον θηλασμό.

Συνοπτικά, οι ιοί έχουν μια καλή και μια κακή πλευρά.
Η σωστή προστασία είναι να δυναμώσετε με φυσικό τρόπο το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Η βιταμίνη D, ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη C είναι πολύ καλοί υποστηρικτές και ενισχυτές του ανοσοποιητικού συστήματος. Η άσκηση στον καθαρό αέρα, η νηστεία, η υγιεινή διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες, η διατήρηση φυσιολογικού βάρους και ο επαρκής ύπνος είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες για την υγεία.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχει κάτι που τρώει ιούς;
Ναι, το Picozoa (στην φωτογραφία) το οποίο ανακαλύφθηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια, ένας ετεροτροφικός μονοκυτταρικός οργανισμός από τον ευκαρυωτικό τομέα. Είναι οι μικρότερες μορφές ζωντανών όντων που υπάρχουν, επιπλέουν στο νερό και έχουν μέγεθος μεταξύ μισού και 3,8 μm. Το Picozoa τρέφεται μεταξύ άλλων και με ιούς..... Λέτε;;;;;

Πέτρος Ζουμάνης