Σήμερα έρχομαι με μια καλή είδηση που έχεί υποτιμηθεί και πλήρως κατασταλεί από τα fake ΜΜΕ.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τήρησε την υπόσχεσή του να πραγματοποιήσει το Brexit μέχρι το τέλος του έτους και διαπραγματεύτηκε μια επωφελή για τους Βρετανούς συμφωνία με την ΕΕ. Όμως παρόλα αυτά παρουσιάζεται ως ανίκανος από τα μέσα ενημέρωσης.
Από όσο μπορώ να κρίνω ο Τζόνσον έκανε σπουδαίες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες. Συγχαρητήρια.

Οι γλοιώδεις κριτικοί δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι ο Τζόνσον έμεινε σκληρός ως το τέλος δηλώνοντας ότι "αν δεν καταλήξουμε σε μια ευνοϊκή σύμβαση, θα φύγουμε από την ΕΕ χωρίς πολλά"
Η διαπραγματευτική του δύναμη και η αποφασιστικότητά του παρακίνησε την ηγεσία της ΕΕ να διαπραγματευτεί με την σειρά της μια αποδεκτή συνθήκη για τους Βρετανούς.
Αν δεν είχαν συμφωνήσει και οι Βρετανοί εγκατέλειπαν την ΕΕ, αυτό θα ήταν το μήνυμα για όλους ότι γίνεται και αλλιώς, ότι μπορούν να αποχωρήσουν χωρίς προβλήματα. Ότι υπάρχει μια ζωή και έξω από την ΕΕ. Και μάλιστα επιτυχημένη.

Ο Μπόρις Τζόνσον το γνωρίζει αυτό, ως εκ τούτου πόνταρε ψηλά και πήρε το συμβόλαιό του. Έτσι απέδειξε ότι μπορείς αν έχεις τα κότσια να διεκδικείς τα δικαιώματά σου.

Τι κέρδισε ο Τζόνσον;
1. Ελεύθερο εμπόριο ΧΩΡΙΣ Ευρωπαϊκό Δικαστήρις ως το υψηλότερο όργανο διαιτησίας.
2. ΟΧΙ αυτόματη έγκριση Ευρωπαϊκών νόμων.
3. ΌΧΙ να μπαίνει όποιος να 'ναι στην χώρα του.

Το Brexit είναι μια καλή είδηση για τους Βρετανούς αλλά και για όλη την Ευρώπη, αφού ακύρωσε τον επαναλαμβανόμενο ισχυρισμό ότι υπάρχει μόνο μια ζωή εντός της Ευρώπης και εκτός αυτής υπάρχει η εξαθλίωση και ο θάνατος.
Το Brexit φέρνει μια νέα ποικιλομορφία, νέες δυνατότητες στην Ευρώπη και ίσως φέρει μιμητές που θέλουν επίσης να γυρίσουν την πλάτη στην ΕΕ, για να ζήσουν καλύτερα.
Πόσο σκοπεύουν οι Νότιες χώρες ακόμη να βασανίζονται οικονομικά και να μην έχουν κυριαρχία παραμένοντας στην φυλακή της ΕΕ και του Ευρώ;
Εμείς δεν θέλουμε κυριαρχία επί του νόμου, κυριαρχία επί των δικαστών, κυριαρχία επί των συνόρων μας;

Την καλή αυτή είδηση δεν θα την ακούσετε έτσι στα Main-Shit. Αντιθέτως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την ισοπεδώσουν.

Πέτρος Ζουμάνης