Τα 28 - Brexit = 27 κράτη μέλη της ΕΕ δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τον αριθμό των εμβολίων που χρειάζονται, αφού η ΕΕ έχει παραγγείλει περισσότερα από αρκετά για όλους. Δεν είναι καθησυχαστικό αυτό;
Η Ursula von der Leyen έχει προειδοποιήσει τα κράτη μέλη της ΕΕ να μην παραγγείλουν εμβόλια Covid-19. Είπε ότι αυτό υπονομεύει τις προσπάθειες της Ένωσης να καταπολεμήσει τον ιό.

Σε ομιλία της την Παρασκευή, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η ΕΕ παρήγγειλε άλλες 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer, επιπλέον των 300 εκατομμυρίων που έχει ήδη παραγγείλει.
«Το μόνο πλαίσιο στο οποίο διαπραγματευόμαστε είναι αυτό των 27. Κανένα κράτος μέλος δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται παράλληλα ή να έχει παράλληλα συμβόλαια», δήλωσε η Ούρσουλα.

Το πορτφόλιο περιλαμβάνει 2,3 δισεκατομμύρια πιθανές δόσεις εμβολίων, συμβόλαια που έχει υπογράψει η ΕΕ με έξι διαφορετικούς κατασκευαστές, δηλαδή τώρα μπορεί να εμβολιάσει τους 450εκατομ. πολίτες της ΕΕ πολλές φορές.
Οι δηλώσεις της αρχηγού της ΕΕ ήταν η απάντηση στη κατηγορηματική κριτική ότι η ΕΕ δεν έχει παραγγείλει αρκετά εμβόλια και ότι η εισαγωγή γίνεται πολύ αργά, πράγμα που τώρα διαψεύδεται.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού της ΕΕ ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.
Το εμβόλιο κοστίζει 15,50 ευρώ, επί 600 εκατομμύρια μονάδες, ίσον 9,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Μπράβο κύριε Specht!
Το συμβόλαιο του αιώνα για την Pfizer!
Θα επικοινωνήσουμε κι εμείς με τους μεσίτες μας τώρα για να αγοράσουμε μερίδια. Σύμφωνα με την δική μου αναλυση είναι κατά 10% υποτιμημένο το πράγμα, συνεπώς εμπρός. Γιατί να μην επωφεληθούμε κι εμείς οι μικροί άνθρωποι από την πανδημία Covid-19;

Από πού προέρχονται τα χρήματα για την αγορά των δόσεων του εμβολίου; Από την ΕΚΤ - European Central Bank από ποιον άλλο, απλώς αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την προσφορά χρήματος. Όλα αυτά δεν παίζουν πλέον ρόλο, αφού είμαστε σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Εκατομμύρια, δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια ... σύντομα θα μιλάμε για αστρονομικά ποσά.
Μην ανησυχείτε για τίποτα υποτίμηση και πληθωρισμό. Η αποστολή αφορά την υγεία του πληθυσμού, τίποτα δεν μπορεί να είναι ακριβό.
Τι χαρμόσυνη είδηση! Η Ursula von der Leyen εξασφάλισε τον πολλαπλό εμβολιασμό όλων των κατοίκων της ΕΕ. Την έχει η γυναίκα την ανθρωπιά μέσα της. Είμαστε ευλογημένοι.

Και καπάκι ο Πάπας προς τους σκεπτικιστές.
Ο Φράνσις χαρακτήρισε την αμφισβήτηση του εμβολίου «αυτοκτονική άρνηση» και ανακοίνωσε ότι θα εμβολιαστεί την επόμενη εβδομάδα.
Σε μια συνέντευξη, ο 84χρονος επικεφαλής της ρωμαϊκής αλκοολικής εκκλησίας είπε ότι είναι το «ηθικό» καθήκον όλων μας να εμβολιαστούμε κατά του ιού.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Φράνσις δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη σωτηρία της ψυχής του κοπαδιού του, αλλά επεμβαίνει καθημερινά στα κοσμικά ζητήματα για να βάλει την βρώμικη μουστάρδα του στο σάπιο λουκάνικο.

Αγόρασε και η Vatican Bank μετοχές της Pfizer;

Πέτρος Ζουμάνης