Πάνω από 160 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, εκατοντάδες αγνοούνται. Το ρεκόρ των καταιγίδων στη Γερμανία είναι καταστροφικό. Η ζημιά είναι τεράστια, η αποτυχία της πολιτικής ελίτ κολοσσιαία.
Τώρα ανεβαίνουν με φωτογένεια πάνω στους ανεμόσακους, προσβάλουν την νοημοσύνη μας με μαντείες για την προστασία του κλίματος και απαιτούν να μη "βγάζουμε βιαστικά πορίσματα".
Δεν έχει σημασία τι βγαίνει από τις έρευνες. Τίποτα δεν αλλάζει σε τελικό αποτέλεσμα. Η πολιτική  ελίτ  της Γερμανίας απέτυχε παταγωδώς στο σημαντικότερο καθήκον του κράτους:  να προστατεύσει τους πολίτες του από προβλεπόμενους κινδύνους. Δεν είναι ότι οι πλημμύρες έπεσαν ξαφνικά από τον ουρανό. Οι αρχές είχαν προειδοποιηθει μέρες πριν. 

Τι εικόνα πολιτικής ανικανότητας! 
Μόλις πριν λίγο κυνηγούσαμε ιούς για να σώσουμε την ανθρωπότητα, φυλακίζαμε τους πολίτες, τσεπώναμε  δικαιώματα και ελευθερίες, κηρύξαμε παράνομους όλους τους αμφισβητίες, τους φοβισμένους και τους αποστάτες με πλήρη αστυνομική δύναμη. 

Αλίμονο στον  «αρνητή» των μέτρων που τόλμησε να αγνοήσει τις επίσημες εντολές των τελευταίων μηνών. Τα υδροβόλα της αστυνομίας έσκαζαν μύτη με ταχύτητα του φωτός, τα μεγάφωνα και οι κομάντος έκτακτης ανάγκης. Αλλά τώρα, που οι άνθρωποι θα έπρεπε να είχαν προειδοποιηθεί, να υποβληθούν σε εκκένωση, τα οχήματα έκτακτης ανάγκης άραζαν στα γκαράζ.

Και οι Γερμανοί ειδικοί, όχι διαφορετικά από τους δικούς μας κωμικούς, ήταν βαριά απασχολημένοι με την πρόβλεψη του κλίματος του μέλλοντος αντί να βλέπουν το παρόν. Πόσο κυνικοί είναι οι κλιματολόγοι. Ακόμη και στην διάρκεια της καταστροφής, την στιγμή που πνίγονταν οι άνθρωποι  στα σπίτια τους, ερμήνευαν θριαμβευτικά τις καταιγίδες ως αδιάψευστη τελική απόδειξη των πλανητικών τους αποκαλυπτικών οραμάτων. 

Πλησιάζουμε σιγά σιγά τις προϊστορικές κοσμοθεωρήσεις; 
Τότε, οι μελετητές και οι medicine men πίστευαν ότι μπορούν να διαβάσουν τα «σημάδια της φύσης»,  να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον σαν να ήταν ένα άτομο, ή μια θεά που εκνευριζόταν περιοδικά από τους κακούς ανθρώπους και ως εκ τούτου εκδικούνταν με καταστροφές, εκτός εάν κάποιος την  κάλμαρε με όργια και θυσίες, τραβούσε τον γιο του στο βουνό για να του κόψει το κεφάλι. 

Και ξεκινά η αναζήτηση των ένοχων. Οι Πράσινοι απαιτούν περισσότερα χρήματα και περισσότερες απαγορεύσεις για χάρη του κλίματος. Υπάρχει μια έκκληση για ακόμη περισσότερο συγκεντρωτισμό. Κλασικό. Για χιλιάδες χρόνια, οι πολιτικοί εκμεταλλεύονταν αυτόματα κάθε ατυχία, κάθε πόλεμο, κάθε κρίση, κάθε περιστατικό, κάθε γεγονός, κάθε πρόγνωση για να φτιάξουν περισσότερο κράτος, δηλαδή περισσότερη δύναμη, περισσότερα  χρήματα, δηλαδή για τον εαυτό τους. 

Αλλά ο συγκεντρωτισμός είναι δηλητήριο. Τα κράτη κάνουν ήδη σχεδόν τα πάντα. Επομένως, δεν κάνουν σχεδόν τίποτα σωστό. Με την ισότητα, τα φύλα, την ένταξη των αλλοδαπών, την πρόνοια, τις απαγορεύσεις έκφρασης,  εκπαίδευση, κοινωνία, κλιματική δικτατορία, δικτατορία υγείας, δεν είναι πλέον σε θέση να εκπληρώσουν τα καθήκοντα για τα οποία πράγματι υπάρχουν: να στηρίζουν τους πολίτες όταν δεν μπορούν μόνοι τους, τότε όταν χρειάζονται.

Η Ελβετία την έβγαλε καλύτερα,  Έχει  λιγότερους επαγγελματίες πολιτικούς. Φεντεραλισμό, καντονικό πνεύμα, τοπική αυτο-ευθύνη, σύστημα πολιτοφυλακής, τακτική αναρχία: η διαχείριση των κρίσεων φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα γιατί δεν έχουν απορροφηθεί τα πάντα προς τα πάνω. Αν και οι πολιτικοί τραβούν όλο και περισσότερη δύναμη προς το μέρος τους, η αγκυροβολημένη πολιτιστική αντίσταση είναι μεγαλύτερη. Ακόμη.

Και παρακαλώ όχι παρεξηγήσεις: Κανείς δεν είναι ενάντια στην προστασία του περιβάλλοντος και τον καθαρό αέρα. Είναι όμως εκνευριστικό που πρέπει συνεχώς να απολογούμαστε αν δεν αποδεχόμαστε αυτόματα την κοκκινο-πράσινη κλίματική πολιτική, κάτι που λίγο βοηθά το κλίμα, αλλά πολύ τους πολιτικούς. Χάρη στους συνεργούς τους, τα ΜΜΕ δηλαδή, οι πρασινοκόκκινοι πήραν όμηρο την προστασία του κλίματος, προκειμένου να προωθήσουν τον οικο-σοσιαλισμό τους, ή μάλλον τον οικο-ναζισμό τους. Αυτό σχεδόν κανείς δεν το αμφισβητεί. Και αυτό είναι επικίνδυνο.

Ο άνθρωπος δεν είναι το μέτρο όλων των πραγμάτων. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούμε να ανέβουμε στο θρόνο του Δημιουργού, δεν θα πετύχει. Υπάρχουν μεγαλύτερες δυνάμεις από εμάς σε αυτόν τον κόσμο. Οδηγήστε ηλεκτρικά και δεν θα πέφτουν καταιγίδες,  θυσιάστε την ευημερία σας και την οικονομία της αγοράς, ώστε ο ήλιος να μη σας κακιώνει.
Η ιδέα ότι οι άνθρωποι μπορούν να ελέγχουν άνετα τον καιρό και το παγκόσμιο κλίμα, όπως την θερμοκρασία του δωματίου τους, ξεπερνά τις δεισιδαιμονίες των αυτόχθονων λαών που τουλάχιστον ανέχονται έναν θεό πάνω από τον εαυτό τους.

Η φύση είναι ισχυρότερη από τον άνθρωπο. Όποιος αποδεχτεί αυτή την πραγματικότητα έχει ήδη πετύχει πολλά. Διότι τότε μόνο θα κάνουμε το σωστό, θα προσαρμοζόμαστε.  Είμαστε ταπεινοί. Είμαστε εφευρετικοί. Οι πιο προσαρμοστικές και ικανές επιβίωσης  είναι οι ελεύθερες, δημοκρατικές, ανοιχτές, ευέλικτες κοινωνίες. Το αντίθετό τους είναι το αυταρχικό, μισαλλόδοξο, καρπουζο- οικολογικό κράτος που βασίζεται στον φθόνο και την απληστία,  δηλαδή κτιζει παλάτια στην άμμο. Να το περιορίσουμε είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για εμάς και την φύση.