Τί μάθαμε την χρονιά που πέρασε; Οι πτωχοί πλην τίμιοι νοικοκυραίοι έμαθαν να ζουν αλλιώς. Ανακάλυψαν τις αγορές μέσω διαδικτύου, την τηλεργασία, την τηλεκπαίδευση,τον κατ' οίκον περιορισμό,την ατομική ευθύνη,  την κατάργηση των μέχρι τώρα γνωστών τρόπων ζωής. 

Τί κερδίσαμε  από αυτό;  

Ένα διαλυμένο νευρικό σύστημα, μια διαλυμένη οικονομία, σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που τα κουκούλωνε η καθημερινότητα, νευρικά παιδιά, φόβο, εμμονές, θυμό και το κυριότερο διχασμό. 

Από αυτά τα λίγα που γράφω και τα περισσότερα που έχουμε υποστεί ως κοινωνία και ως άνθρωποι δεν μπορώ παρά να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά ήρθαν για να μείνουν. 

Με πρόσχημα την υγεία μας και την υγεία των συνανθρώπων μας ο πλανήτης πέρασε γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες σε μία άλλη εποχή. 

Ένα νέο είδος πολέμου, μ'εναν υποτιθέμενο αόρατο εχθρό, η ζωή μας άλλαξε χωρίς επιστροφή. Τα δικαιώματά μας έχουν καταπατηθεί κι εμείς αμέτοχοι, λες και συμβαίνουν όλα αυτά σε μία ταινία, παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς ουσιαστική κριτική, χωρίς αιδώ. 

Αυτό το κείμενο θα μπορούσε να είναι ανασκόπηση της προηγούμενης χρονιάς, αλλά μου φαίνεται ότι θα είναι επίκαιρο για τα επόμενα, ποιός ξέρει πόσα, χρόνια. 

Με τις υγείες μας! 


Α.Π