Κότσυφας σεζόν

header ads

Ο πιο επικίνδυνος τόπος στην ιστορία της Γης

Καλώς ήλθατε σε μια χώρα πριν τον χρόνο, όπου οι ειδικοί λένε ότι «ένας ταξιδιώτης του χρόνου δεν θα επιβίωνε πολύ»


Davide Bonadonna: Ο οδοντωτός Καρχαροδοντόσαυρος  κάνει περιπολία στη Σαχάρα, ενώ ο Elosuchus που μοιάζει με κροκόδειλο πάλι δολοφόνησε κάποιον. 

Μια διεθνής ομάδα παλαιοντολόγων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τον πιο επικίνδυνο χρόνο και το πιο επικίνδυνο μέρος στον πλανήτη. Με βάση μια εξαντλητική έρευνά τους, το ένα μέρος δεν θα θέλατε να βρεθείτε στην Σαχάρα - πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια. 

Σύμφωνα με το CNET, ο Δρ. Ο Νίζαρ Ιμπραήμ του Πανεπιστημίου του Ντιτρόιτ Mercy που ηγήθηκε της μελέτης περιέγραψε κολοσσιαία ερπετά που πετούσαν στους ουρανούς και γιγαντιαία κροκοδείλια  θηρία που περιπλανιούνταν στα τοπία.


Dr. Ο Νίζαρ Ιμπραήμ εξετάζε το Kem Kem, ένα σχήμα βράχων στο Μαρόκο.

Ένας ταξιδιώτης του χρόνου λέει θα συναντούσε εκεί τρεις από  μεγαλύτερους αρπακτικούς δεινόσαυρους. Ο Carcharodontosaurus είχε δόντια μήκους πάνω από 20 πόντους και μέγεθος σχεδόν 8 μέτρα. Το Deltadromeus  ήταν εξίσου μεγάλο. 

Τεράστια και επικίνδυνα πλάσματα πετούσαν στον αέρα, περπατούσαν στο έδαφος και κολυμπούσαν στα νερά. Πχ το τεράστιο ψάρι coelacanths.


Το Serenoichthys kemkemensis είναι ένα από τα αμέτρητα ψάρια που κάποτε παραμονεύουν στα νερά της Σαχάρας. Αυτό το απολίθωμα ανακαλύφθηκε στον σχηματισμό Douira το 1999.

Το coelacanth, ήταν πιθανώς τέσσερις ή ακόμα και πέντε φορές μεγαλύτερο από τον σημερινό coelacanth, ένας τεράστιος καρχαρίας του γλυκού νερού που ονομάζεται Onchopristis με τρομακτικά δόντια σαν λεπίδες. 

Ο σχηματισμός Kem Kem στο Μαρόκο περιέχει μια ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα απολιθωμάτων μεγάλων σαρκοβόρων και απεικονίζει μια σαφή εικόνα της ποικιλομορφίας της Αφρικής.
Είναι ένα εικονικό χρυσωρυχείο για ειδικούς όπως ο Dr. Ιμπραήμ


Το Kem Kem σχήμα βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Μαρόκο. Η τελευταία σημαντική μελέτη με θέμα τα προϊστορικά απολιθώματά του δημοσιεύθηκε το 1936 από τον Ernst Freiherr Stromer von Reichenbach. 

Ας ελπίσουμε ότι το επόμενο χρονικό κενό στην ανάλυση αυτών των απίστευτων απολιθωμάτων θα είναι μικρότερο από το προηγούμενο. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια